49η Χρονιά Λειτουργίας Κατασκήνωσης της Ι. Μ. Θηβών και Λεβαδείας στη Δαύλεια-ΦΩΤΟ

Ένας φυσικός και πνευματικός παράδεισος στην καρδιά του Παρνασσού –

49η Χρονιά Λειτουργίας Κατασκήνωσης Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας

Κατασκήνωση Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας στην Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ Δαυλείας.

Πριν 49 χρόνια βλάστησε και άνθισε ένας φυσικός και πνευματικός παράδεισος στην καρδιά του Παρνασσού, και ευχή όλων ολάνθιστος να μείνει μέχρι να ΄ρθει εκείνος ο αληθινός, αιώνιος παράδεισος.

Τούτος ο παράδεισος της Κατασκήνωσης δεν θα μπορούσε παρά να βρίσκεται ψηλά, τόσο ψηλά που να αντικρίζει ολάκερη τη Βοιωτία, αφού στα σπλάχνα της κάθε χρόνο φιλοξενεί τα παιδιά της, που πενήντα χρόνια πέρασαν, περνούν και θα περάσουν στη φιλόξενη αγκαλιά της. Όποιος έχει περάσει από κει με νοσταλγία αναπολεί τα χρόνια που έζησε σε αυτή, όποιος δεν έχει περάσει, τη χάρη της ζηλεύει, μα κι όποιος θα την επισκεφθεί με προσμονή καρτερεί στο έδαφός της να σταθεί.

Πόσοι δεν πέρασαν από την Κατασκήνωση του Παρνασσού! από ολάκερη τη Βοιωτία, από όλα τα μέρη της Ελλάδας, από τη Σερβία, τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Ρουμανία κ.α., κι όλοι με αγάπη και θύμησες νοσταλγικές τη φέρνουν στο μυαλό και στην καρδιά τους, καθώς κομμάτι ανεξίτηλο έγινε της ζωής τους.

49η χρονιά φέτος κι η Κατασκήνωση πάλι εκεί με τις πύλες της ορθάνοιχτες υποδέχεται τους κατασκηνωτές. Την 1η του Ιούλη υποδέχτηκε πάνω από 130 μικρές δεσποινιδούλες, που καθώς τελείωσαν τα μαθήματά τους στο Δημοτικό, θέλησαν να περάσουν λίγες μέρες ξεγνοιασιάς, παιχνιδιού και ξεκούρασης στον δροσερό αέρα του Παρνασσού, αλλά και μέρες γεμάτες πνευματικά βιώματα με τα νάματα της πίστης και των παραδόσεων της πατρίδας μας, συνοδευόμενες από τις ομαδάρχισσες και την αρχηγό τους.

Η πρώτη τους μέρα στην Κατασκήνωση ξεκίνησε με Αγιασμό, που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, ο οποίος ευχήθηκε στα παιδιά καλή διαμονή, λέγοντάς τους πως τις ημέρες που θα ζήσουν στην κατασκήνωση θα τις θυμούνται  όταν μεγαλώσουν, καθώς θα αναπτύξουν δεσμούς φιλίας και οι εμπειρίες και τα βιώματα από την κατασκήνωση θα αποτελέσουν σημαντικό εφόδιο στη ζωή τους.

imtl.gr

Σχετικά